Vagnhäradspojken
och havet

Lennart Alm

Efter en hård uppväxt på landet i Vagnhärad, i en syskonskara på sex pojkar, går Lennart som sextonåring till sjöss. Det ändrar för alltid både hans världsbild och livsinriktning.
Lennart beger sig ut på de stora oceanerna och finner sin plats i de mullrande maskinrummen, långt nere i fartygens inre. En dieseldoftande värld där gradbeteckningar ersatts av vaskpyts, svettragg och hajnyckel. Det är hårt slit och en krass verklighet både ombord och iland, men sjömanslivet bjuder
också den unge pojken på spännande upplevelser och nya världar.
Resorna över världshaven förvandlar pojken till man och konfrontationen blir oundviklig när Lennart kommer hem från den oändliga världsrymden Stilla havet till vardagen på den lilla planeten Vagnhärad.

Lennart Alm, f. 1948, har gjort fjorton världsom-seglingar. Hans målande berättelse tar oss med på hans livsresa. Vi skrattar åt alla upptåg, men blir också gripna av svåra öden och ibland livshotande händelser.

(klicka på boken för ett smakprov!)

Ditt pris: 249:-

+ porto 40:-

Få Vagnhäradspojken och havet
direkt hem i brevlådan!

Porto tillkommer med 40:- oavsett hur många böcker du beställer. Skicka ett mail till info@boklarssons.se med namn och adress och sätt in 289 kronor på
Bg: 5295-3239
Så skickar vi boken hem till dig.

Kom ihåg att ange ditt namn vid betalningen så att vi vet att det är just du som har betalt.
När vi fått din betalning skickar vi boken!

Biografi, 272 sidor, hårdband.
Text: Lennart Alm
llustrationer: Joakim Larsson
Boklarssons förlag 2015

 


Västmanländskans bokblogg har recenserat Vagnhäradspojken och havet.
Klicka här för att läsa!